Tillbehör med grönsaker
Rockiga rödbetor, buketter av broccoli och bästa blomkålen. Pepprig palsternacka, picklad svamp, och prima primörer. Grillat, stompat, gratinerat och nykokt. Grönsaker på längden och tvären! Ät som tillbehör eller huvudrätt och se till att toppa med färska örter som ger smak. De godaste recepten hittar du här.
-
Grillad sparris med mynta och tahinisås
-
Palsternacka med mathavre och körvelolja
-
Primörer med örtsmör
-
Rödbetor med burrata och persikor
-
Rotfrukter med färska örter i folie
-
Toscansk panzanella med pestokrutonger
-
Matvete med rotselleri och grönmögelost
-
Örtstuvade morötter med vitlök
-
Tabbouleh med rostade russin och färska örter
-
Falafel med myntayoghurt
-
Grillad sparris i örtdressing toppad med rouille
-
Rosmarinkokta vita bönor med parmesean
-
Ugnsbakade rödbetor med chèvre och pesto
-
Rostad zucchini med smak av dill, mejram och anis
-
Morotsbiffar med dragon
Älskade knöl
Ost är njutning
Små munsbitar
Välkommen in
I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vi vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!
Hälsningar Svegro!