Midsommarmat
Det är dags att välkomna sommaren med midsommarfirandet! Vi har recepten för hela helgen. Upptäck våra goda recept till den klassiska buffén och till gott grillat. Fyll buffébordet med sill, lax, fräscha sallader och ett gott bröd. Vispa ihop kalla såser och röror med färska örter. Blanda en marinad till det grillade. Bjud på en fräsch lemonad eller drink. Avrunda måltiden med en fräsch dessert, gärna på jordgubbar. Trevlig midsommar!
-
Jordgubbscarpaccio med basilika och timjan
-
Mojito
-
Salviastekt halloumi
-
Glaze med mango och timjan
-
Smashed potatoes med chèvre och chilismör
-
Crudité med gräslöksyoghurt och ört- & chiliolja
-
Panzanellasallad med rostad paprika och brödkrutonger
-
Chermoula-marinad med koriander och spiskummin
-
Örtagårdssås
-
Sallad med nektariner, tomater och getostkräm
-
Primörer med örtsmör
-
Kyckling scalopine med örtig vårsallad
-
Grillad lax i folie med pesto, tomater och hyvlad zucchini
-
Rosmarinsrostad potatis med örtsmör
-
Lemonad med hallon, granatäpple och mynta
LÅT OSS INSPIRERA
Till Svegro InstagramVälkommen in
I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!
Hälsningar Svegro!