Hoppa till huvudinnehållet
Aioli med färska örter

Aioli

Aioli är en vitlökssås som är både enkel och användbar. Vispa ihop och använd som dipp, sås, dressing eller smaksättare i matlagning. Följ våra recept för att lyckas både med en klassisk aioli. Eller pröva att vispa ihop någon av våra goda favoriter smaksatta med mynta och lime, dill och dragon och gräslök. Aioli passar utmärkt till grillat kött, fisk, skaldjur, grönsaker, pommes frites och mycket mer. Håll till godo!

Aioli och pommes frites

LYCKAS MED AIOLIN

Att vispa ihop en hemlagad aioli kan vara lite klurigt. Hur får man till rätt konsistens? Vad är en emulsionsås? Kan man rädda en aioli som har skurit sig? Hur smaksätter man aiolin och vilken typ av mat passar den till? Här hittar du tipsen som hjälper dig att lyckas!

Läs mer

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vi vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus