Marinad
En god marinad kan lyfta vilken råvara som helst. Blanda och smaksätt med färska örter, vitlök, citronskal, chili och vitlök. Här hittar du recept som passar till kyckling, nötkött, fläskkött eller grönsaker. Prova att göra chilimarinad, dillmarinad, örtmarinad eller glaze. Ös på och förvandla en ordinär råvara till en riktig smaksensation. Marinera mera!
-
Glaze med mango och timjan
-
Chermoula-marinad med koriander och spiskummin
-
Chilimarinad på sesamolja och risvinäger
-
Örtmarinad med rosmarin, timjan och oregano
-
Örtmarinad med salvia, timjan, persilja och chili
-
Sojasås med sesamolja och chili
-
Marinad med smak curry
-
Tomat- och chiliolja för marinad
-
Marinad med dill och spiskummin
-
Het marinad med gräslök
ALLT OM MARINAD
Att marinera råvarorna ger både en god smak och rätt textur. Men ska man välja att använda en marinad, en glaze eller en rub? Och vad är egentligen skillnaden? Hur får man till rätt balans mellan syra och sötma och hur länge ska man marinera? Här har vi samlat allt du vill veta.
Läs merToppa med örtolja
Krydda med örtsalt
Smaksätt med kryddsmör
Välkommen in
I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vi vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!
Hälsningar Svegro!