Hoppa till huvudinnehållet
Kall sås med örter

Kalla såser

Kalla såser är enkla att göra och lyfter smaken på vilken maträtt som helst. De passar perfekt till grillat, fisk, skaldjur, vegetariskt och mycket mer. Duka fram på sommarbuffén eller klicka upp på tallriken som ackompanjemang till huvudrätten och övriga tillbehör. Alla våra recept är smaksatta med färska örter. Prova en klassisk örtagårdssås baserad på majonnäs, eller kanske en nobissås vispad på olja. En raita, en indisk yoghurtsås blir ett mer exotiskt inslag. Dill och fetaostcrème är en favorit och en flirt med det grekiska köket. Mums!

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vi vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus