Krusbladig persilja

Krusbladig persilja - Petroselinum crispum

Krusbladig persilja

Krusbladig persilja har en mycket mild doft, mjälla ljusgröna stjälkar och stora gröna blad som krusar sig kraftigt och ser ut som små träd eller buketter. Krusbladig persilja kan med fördel användas både finhackad och som hel. Använd även stjälkarna då de är fulla av smak, men hacka gärna dem lite finare. Tack vare sitt vackra utseende gör sig den krusbladiga persiljan väldigt bra som dekoration.

Perfekt till: Persilja är en frisk och smakrik ört som passar många rätter, men tillsätt den gärna mot slutet av tillagningen eller garnera med den för att behålla all smak. Garnera pastarätter, fördjupa såser eller ha bladen hela i en sallad för extra sting. Persiljan är ett vanligt inslag i det svenska köket såväl som i medelhavsköket, det libanesiska och det persiska köket.

Örtfakta: Persiljan är även en riktig superört och innehåller mängder med A-, B -och C-vitamin samt kalcium och järn. Det är ämnet apiol i persiljans oljor som ger den dess karakteristiska smak och den sägs även vara bra mot dålig andedräkt.

Krusbladig persilja




Laga mat med Krusbladig persilja



Se hela vårt örtsortiment