Hoppa till huvudinnehållet
Hemmagjord dipp
Spara receptet

Crudité med gräslöksyoghurt och ört- & chiliolja

20min
4-6 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 1 kruka gräslök
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 1 krm salt

Örtolja:

  • 1⁄2 kruka dill
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 3 msk olivolja
  • 1⁄2 krm salt

Tomat- och chiliolja:

  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk färskpressad citronsaft
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1⁄2 krm salt

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Hacka gräslöken fint. Spara lite till dekoration.
  2. Rör ihop yoghurt, gräslök och salt i en skål.
  3. Blanda oljorna i två olika skålar.
  4. Örtolja:
  5. Hacka dillen fint. Spara lite till dekoration.
  6. Blanda dillen med spiskummin, olivolja och salt
  7. Tomat- och chiliolja:
  8. Skala och riv vitlöksklyftan fint.
  9. Blanda ihop alla ingredienser till tomat- och chilioljan.
  10. Rör ner oljorna i yoghurten så att det bildas ränder.
  11. Dekorera med lite gräslök och dill och ringla över olivolja.

Servera gräslöksyoghurten dom drinktilltugg, förrätt, till grillat eller som en del av en buffé. Tips! Gräslöksyoghurten är god att servera som dipp till chips, Krispsallat, morötter, gurka, rädisor, stjälkselleri eller salladslök.

Lycka till!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljarna är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus