Hoppa till huvudinnehållet
Hemmagjord dippsås
Spara receptet

Dipp på gräddfil med dill och chiliolja

15min
4-6 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 1 kruka dill (spara ev lite till dekoration)
  • 3 dl gräddfil
  • salt

Chiliolja:

  • 1-2 tsk chiliflakes
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl olivolja
  • salt

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Chiliolja:
  2. Skala och riv vitlöksklyftan fint.
  3. Blanda chiliflakes, vitlök och olja till chilioljan i en skål.
  4. Smaka av med salt.
  5. Mixa 3⁄4 dl gräddfil med dillen.
  6. Smaka av med salt.
  7. Häll resten av gräddfilen i en skål och rör försiktigt ner den mixade gräddfilen.
  8. Ringla över en del av chilioljan och servera resten till.
  9. Dekorera dippen med grovhackad dill.

Servera med inkokt fisk, grillade grönsaker eller som dipp till grönsaksstavar och chips.

Lycka till!

Betygsätt receptet

Hemmagjord dippsås

GÖR DIN EGEN DIPP

En god dippsås passar bra till maten och som tilltugg. Kanske dippar du pommes frites, potatisklyftor, falafel eller chicken wings i den kalla såsen. Eller varför inte servera till grönsaker, chips eller nybakat bröd? Färska grönsaker gör den bästa dippen, tycker vi. Grovt hackad basilika, persilja, koriander eller timjan blir jättegott. Vi har samlat de bästa tipsen på hur du lyckas med en god dipp.

Till våra tips
Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus