Ingredienser

4 portioner

750 g Svegro Mospotatis
1 tsk + 1 tsk salt
2 medelstora ägg
2 ½ dl vetemjöl (150 g) + lite till utbakningen
100 g smör 4 vitlöksklyftor, skalade och tunt skivade
2 krukor Salvia, plockade blad
75 g parmesanost, riven flingsalt
nymald svartpeppar
grönsallad till servering

Koka potatisen med skal i saltat (1 tsk) vatten under lock tills den är mjuk. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av. Skala och pressa den med en potatispress. Blanda i äggen och 1 tsk salt. Tillsätt mjölet, arbeta ihop till en fast och jämn deg. Dela i fem delar. Rulla ut varje del till tumtjocka längder. Skär i 3 cm stora bitar och strö över lite mjöl. Tryck till varje bit lätt med en gaffel och lägg dem på en mjölad bricka. Lägg i några gnocchi åt gången i sjudande saltat vatten i en stor kastrull. När de flyter upp är de klara. Lyft upp gnocchin med en hålslev och lägg dem på en handduk. Värm en stor stekpanna. Smält smöret, stek vitlöken och salvian tills vitlöken är gyllene och smöret lätt brynt. Tillsätt gnocchin i smöret och värm. Ta från värmen och tillsätt hälften av parmesanen och vänd runt. Krydda med flingsalt och peppar. Strö över resten av parmesanen.