Ingredienser


4 portioner

300 g fast potatis, t ex Svegro Finpotatis
4 hårdkokta ägg, skalade och hackade
3 msk Dill, finhackad
3 msk Gräslök, fint skuren
3 msk Kruspersilja, finhackad
3 msk salt kaviar (inte rökt)
1 burk anjovisfiléer (125 g), avrunna och hackade
2 äggulor
flingsalt
nymald vitpeppar

Till servering:
smör
4 skivor kavring
8 blad kruksallat , t ex Svegro Röd & Grönsallat

Koka potatisen i saltat vatten i en kastrull på svag värme 15-20 min. Häll av potatisen och låt den kallna. Skala och skär potatisen i små tärningar. Blanda potatis, ägg, örter, kaviar, ansjovis och äggulor i en bunke. Smaka av med salt och peppar. Låt gubbröran stå i kyl några timmar. Bred smör på brödskivorna. Lägg på sallatsblad och toppa med gubbröran. Dekorera gärna med lite örter.