Ingredienser

4 portioner som tillbehör

1 kg Svegro Ugnspotatis, skalad
75 g smör, rumstempererat
2 msk Mejram, plockade och finhackade blad
2 msk Timjan, plockade och finhackade blad
1 msk ströbröd
1 tsk flingsalt

Sätt ugnen på 225°. Skär potatisarna i tunna skivor, men inte helt igenom. Det går lätt om man lägger potatisen i en träsked. Lägg potatisarna i en ugnssäker form. Fördela hälften av smöret på potatisarna. Baka i mitten av ugnen 40 min. Rör under tiden ihop resten av smöret med örterna. Blanda ströbröd och salt. Tag ut formen ur ugnen och klicka på smöret på samtliga potatisar. Strö över ströbrödet. Baka ytterligare 10-15 min tills potatisen får en gyllenbrun färg och är mjuk, känn med sticka. Servera hasselbackspotatisen med t ex grillad eller stekt kyckling, eller kött, t ex fläskkotletter.