Ingredienser


Auberginegryta:
1 tärnad aubergine
1 fint skivad lök
1 tsk senapsfrön
1 tsk malen spiskummin
1 msk äppelcidervinäger
2 hackade tomater
1 msk råsocker
Salt och peppar
1 msk olivolja

Hummus:
800 g kikärter
1 msk tahini
½ citron (saften)
2 finhackade vitlöksklyftor
2 msk yoghurt
1 msk olivolja
1 kruka persilja

Värm oljan i en gryta och tillsätt auberginen, lök och kryddor. Stek under omrörning i ca 4 minuter och tillsätt vinäger, tomat och socker. Sjud sedan under lock i ca 5 minuter. Under tiden: gör hummusen.

Sila kikärterna och skölj dem i vatten. Mixa sedan alla ingredienser förutom just ärterna i ca 30 sekunder. Tillsätt sedan ärterna och mixa till en helt slät kräm. Smaka av och servera tillsammans med auberginegrytan och färsk hackad Svegro persilja.