Hoppa till huvudinnehållet
Krämig soppa
Spara receptet

Krämig potatissoppa toppad med krasse

30min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 1 kruka slätbladig persilja, fint skuren med blad och stjälkar
  • 2 askar krasse, grovt skuren med stjälkar (spara ½ kruka till dekoration)
  • 1 kg mandelpotatis, skalad och tärnad

  • 1 purjolök (ca 200 g), finstrimlad

  • 2 msk mild olivolja

  • 1 ½ dl vitt vin

  • 2 tsk salt

  • 2 krm nymald svartpeppar

  • 1 liter vatten

  • 2 dl crème fraiche bröd till servering

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Fräs purjolöken i oljan under omrörning i en stor kastrull.
  2. Tillsätt potatis, vin, salt och peppar. Rör om ordentligt och blanda ner persiljan och häll på vattnet.
  3. Låt koka upp och koka sedan på svag värme under lock ca 15 min tills potatisen är mjuk.
  4. Tillsätt krasse och mixa med stavmixer direkt i kastrullen.
  5. Smaka eventuellt av med mer salt och peppar. Häll upp soppan i skålar och rör ner crème fraiche. Dekorera med krasse. Servera soppan med ett gott bröd.
Smaklig spis!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljarna är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus