Ingredienser

Spett och mos:
600 g lammfärs
50 g smör
1 dl olivolja
1 blomkålshuvud
Salt & peppar

Dill-chimichurri:

1 dl vatten
1 msk havssalt
1 hel vitlök, skala alla klyftor och finhacka dem
1 kruka färsk gräslök, hackad
1 kruka färsk dill, hackad
1 kruka koriander, hackad
2 färska röda chilis, hackade
1 msk paprikapulver
1 tsk spiskummin
50 ml vitvinsvinäger
125 ml olivolja

Spett och mos:
Koka blomkålen tills bitarna är mjuka. Häll av vattnet. Lägg i en rejäl klick smör och mixa med stavmixer. Krydda efter smak och blanda i grädde till önskad konsistens.

Dill-chimichurri:
Koka upp vattnet med salt och rör om tills saltet löst sig. Tag av från plattan och låt svalna. Blanda den finhackade vitlöken med örterna, chilin, paprikapulver,  spiskummin, vitvinsvinäger med det salta vattnet. Häll i olivoljan långsamt under omrörning. Chimichurrin blir bäst om man gör den en dag i förväg.