Ingredienser

4 personer

500 g skinn- och benfria portionsbitar av lax
salt och peppar
1 dl pankoströbröd
1 dl fint riven parmesanost
1 förpackning Svegro Örtpesto Basilika
fint rivet skal av 1 tvättad ekologisk citron
Senaps- och gräslökssås
2 dl crème fraiche
2 msk fint skuren gräslök
1 msk dijonsenap
1 tsk vitvinsvinäger

Till servering
kokt potatis
gröna ärtor

Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop ingredienserna till såsen, smaka av med lite salt och ställ kallt. Smörj en ugnsfast form med lite olja och lägg i laxfiléerna. Salta och peppra lätt.

Blanda pankoströbrödet med parmesanosten, peston och citronskalet. Bred blandningen över laxfiléerna och tillaga i ugnen i ca 10–12 minuter. Laxen ska flika sig när den är klar. Servera laxen med den kalla såsen, potatis och ärtor.