Ingredienser

4 portioner

8 fasta potatisar, t ex Svegro Finpotatis Michelle
500 g färsk grön sparris
400 g skinn- och benfri rå lax av hög kvalitet (t ex salmalax)
1 kruka Krispsallat
1 kruka Tatsoi
1 kruka Limebasilika
1 avokado, skalad, urkärnad och skuren i klyftor
1-2 msk svarta sesamfrö
1 tsk chiliflakes

Chilimarinad:
6 msk japansk soja
4 msk risvinäger
2 msk sesamolja
2 tsk chiliflakes

Koka potatisen i saltat vatten i en kastrull på svag värme 15-20 min. Häll av potatisen och låt den svalna. Bryt av den nedersta delen på sparrisen. Koka sparrisen i lättsaltat vatten i en kastrull 3-4 min. Skala och skär potatisen i skivor. Blanda ingredienserna till chilimarinaden i en skål. Skär laxen i kuber och lägg dem i marinaden. Låt det stå och marinera i några minuter. Fördela krispsallaten i fyra skålar. Lägg potatis, sparris, tatsoi, limebasilika, avokado och lax (spara marinaden) i högar på sallaten. Ringla över chilimarinad och strö över sesamfrö och chiliflakes.