Ingredienser


4 portioner
Sallad
3 strimlade paprikor i olika färger
200 g skivade rädisor
1 skalad, urkärnad och skivad gurka
1 kruka färsk koriander, finhackad
1 kruka persilja, finhackad
2 krukor romansallat, grovskuren
Friterat bröd
4 tortillabröd
3-4dl olivolja till fritering
Dressing
2 pressade vitlöksklyftor
1 krm salt
1 tsk paprikapulver
1 msk färsk koriander, finskurem
2 msk färskpressad citronsaft
2 msk olivolja

Bryt tortillabröden i småbitar. Hetta upp olivoljan i en panna och fritera bröden gyllenbruna i 180 grader. Testa att oljan håller rätt temperatur genom att fritera en liten bit bröd, den skall bli gyllenbrun. Blanda salladsingredienserna på ett stort fat. Rör ihop dressingen och häll över grönsakerna, blanda. Krossa de friterade tortillabröden och strö över.
Tips!
Om du inte vill fritera brödet kan du pensla det med olja och rosta i ugn.