Ingredienser


4 portioner, tillbehör

 

1 rödlök, strimlad

2 lime

2 msk socker

2 krukor Krispsallat

2 avokado

1 kruka Dill, finhackad

1⁄2 röd chili, finhackad

Salt

3 msk olivolja

Lägg löken i en skål. Pressa limen över löken och strö på sockret. Blanda runt och marinera löken ca 10 min. Dela sallaten i bitar och blanda med löken. Dela, kärna ur och skär avokadon i skivor. Blanda ner avokado, dill och chili i salladen. Smaka av med salt och olivolja.

Tips: Ställ gärna sallaten i ett glas med vatten i kylskåpet så håller den ännu längre.

Visste du att: Lime och dill är en utmärkt smakkombination. Här i en asiatisk dressing kommer de verkligen till sin rätt. Använd gärna en kraftigare sallat som Svegros ekologiska kaskadsallat, den håller strukturen och fortsätter vara krispig även om du gör salladen en tid innan du serverar den. Tack vare att den är krukodlad håller den sig även fräsch längre innan du skördar den till din sallad.

Recept av Thomas Sjögren, Årets kock 2015.