Ingredienser

4 portioner.

 

Nobisdressing:

1 ägg

1 ½ dl majsolja

1 msk vitvinsvinäger

1 tsk dijonsenap

½ vitlöksklyfta, pressad

½ kruka Gräslök, finskuren

flingsalt

nymald svartpeppar

 

Couscoussallad:

3 dl pärlcouscous

500 g butternutpumpa, skalad, urkärnad och tärnad

1 kruka Kaskadsallat, plockad i mindre bitar

1 kruka Svartkål, skuren

1 msk majsolja

1 fänkål (ca 300 g), finstrimlad

1 granatäpple, kärnorna

Lägg ägget till dressingen i sjudande vatten och låt det sjuda i exakt 3 min. Häll av och spola ägget i kallt vatten. Knäck toppen och skrapa ner allt innehåll i ägget i en bunke. Vispa ner olja och vinäger omväxlande i en fin stråle till en majonnäsliknande konsistens. Smaksätt med senap, vitlök, gräslök, salt och peppar. Låt dressingen stå i kyl någon timme och dra till sig. Gör resten under tiden.

Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spola couscousen i kallt vatten. Lägg pumpan i lättsaltat kokande vatten och koka ca 5 min tills den fortfarande har lite tuggmotstånd. Häll av vattnet och låt pumpan ligga utbredd på ett fat för att svalna.

Fördela kaskadsallaten och svartkålen på ett uppläggningsfat. Blanda couscousen med majsolja och strö den över sallaten. Fördela fänkål, pumpa och granatäpplekärnor. Ringla dressingen över salladen precis innan servering.