Morotshummus med Gräslök och Persilja

Morotshummus med Gräslök och Persilja

Ingredienser

4 portioner som tillbehör

3 morötter med skal (ca 250 g), tvättade och skivade
1 burk stora vita bönor (400 g), sköljda och avrunna
2 msk mandelsmör
saften av 1 apelsin
1 tsk kardemummakärnor
3 msk ekologisk kallpressad rapsolja
2 krm salt
1 kruka Slätbladig persilja
1 kruka Gräslök, finhackad
½ tsk paprikapulver + att pudra över

Till servering:
½ kruka Krispsallat
pitabröd
svarta oliver


Gör såhär

Sätt ugnen på 200°. Lägg morotsskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga i mitten av ugnen ca 15 min eller tills de är mjuka. Lägg bönor, mandelsmör, apelsinsaft, kardemummakärnor, olja och salt i en matberedare. Tillsätt morotsskivorna och mixa till en slät röra. Finhacka hälften av persiljan och spara resten till dekoration. Rör ner den finhackade persiljan, hälften av den finhackade gräslöken och paprikapulvret i hummusen. Smaka eventuellt av med salt. Lägg upp hummusen på krispsallatsblad och pudra över lite paprikapulver. Dekorera med resten av den finhackade gräslöken och persiljeblad. Servera hummusen som dipp, pitabröd och oliver eller som tillbehör till kyckling eller ugnsbakade grönsaker.