Ingredienser

4 portioner

900 g Svegro Finpotatis Cherie
1 kruka Dill, hela stjälkar
salt
1 kg blåmusslor, skrubbade och rengjorda från skägg
1 citrongräs
2 schalottenlökar, finhackade
1 vitlöksklyfta, finhackad
2 msk rapsolja
2 dl vitt vin
400 ml kokosmjölk
2 msk fisksås
1 msk rörsocker
2 röda chili, urkärnade och tunt skivade
1 kruka Thaibasilika
flingsalt

Lägg potatis och dill i en kastrull. Häll på vatten så att det täcker. Salta rejält (ca 2 tsk) och låt koka upp. Koka potatisen under lock ca 20 min tills den är mjuk, känn med sticka. Förbered musslorna under tiden potatisen kokar. Knacka försiktigt musslor som är öppna mot köksbänken. Släng de som inte sluter sig, likaså trasiga musslor. Häll av vattnet när potatisen kokat klart och ta bort dillen. Låt potatisen ånga av lite. Banka lite på citrongräset och finstrimla det på snedden. Fräs lök, vitlök och citrongräs i olja i en kastrull tills löken och citrongräset mjuknat. Häll i vin och låt koka upp. Tillsätt musslorna och lägg på ett lock. Koka 3-5 min tills musslorna öppnar sig. Skaka kastrullen efter halva tiden. Lyft upp musslorna med en hålslev och lägg dem på ett fat. Släng musslor som inte öppnat sig. Tillsätt kokosmjölk, fisksås, socker, chili och thaibasilika i kastrullen. Låt koka upp och smaka av med ingsalt. Tillsätt musslorna och rör om försiktigt. Servera med bitar av potatisen i soppan.