Ingredienser

6 portioner
2 gelantinblad
2 äggulor
1 dl florsocker
3 dl vispgrädde
1 dl matyoghurt
150 g färskost,t ex Philadelphia
1 dl mosade mogna jordgubbar
1/2 citron, saft och finrivet skal
2 msk färsk mynta, hackad
12 krossade mandelbiscotti skorpor
Basilikamarinerade jordgubbar:
1/2 dl socker
1/2dl vatten
1 msk balsamvinäger gärna lagrad
1/2 dl jordgubbar
1/2 dl basilika, grovt hackad

Lägg gelantinet i en skål med kallt vatten i ca 5 min. Vispa äggulor och florsocker pösigt. Vispa grädden lätt. Vispa ihop äggsmeten med matyoghurt och färskost. Använd gärna stavmixer så att det blir en slät kräm. Vänd i de mosade jordgubbarna.Värm citronsaften i en rostfri kastrull, lyft upp gelantinet ur vattnet och smält det i citronsaften. Tillsätt därefter hastigt citronsaften till smeten och vänd ner citronskal, mynta och den vispade grädden. Varva jordgubbssmet och biscottismulor i glas. Koka ihop socker och vatten. Låtsvalna och blanda i balsamvinäger. Snoppa och skiva jordgubbarna, vändner dem och basilikan i lagen. Toppa glasen med de marinerade jordgubbarna och servera genast.