Ingredienser

4 portioner (1 gös)

 

1 färsk gös (ca 1,5 kg)

1 msk flingsalt

2 ekologiska citroner, skivade

1 kruka Rosmarin, delad i kvistar

1 kruka Dill, hela stjälkar

nymald svartpeppar

olivolja

steksnöre, blötlagt

 

Dill- och wasabismör:

1 kruka Dill, fint skuren

100 g smör, rumstempererat

2 tsk wasabi

1 tsk flingsalt

 

Till servering:

900 g Svegro Färskpotatis eller annan fast potatis

Blanda alla ingredienser till dill- och wasabismöret i en skål. Ställ åt sidan. Rensa fisken, skölj av och torka den. Skär några snitt i fiskens skinn. Gnid in den inuti och utanpå med salt. Fyll buken med 1/3 av citronen, rosmarinen och dillen. Lägg resten av rosmarinen, dillen och citronen utanpå fisken på båda sidor och bind ihop med snöre. Krydda med peppar och ringla över lite olja. Grilla gösen vid sidan av glöden 10 – 15 min per sida under lock tills innertemperaturen är 52°. (När ryggfenan lossnar lätt är gösen genomgrillad.) Servera med dill- och wasabismöret samt kokt potatis.