Hoppa till huvudinnehållet
Örtfylld gös
Spara receptet

Örtfylld gös med dill- och wasabismör

30min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 1 kruka rosmarin, delad i kvistar

  • 1 kruka dill, hela stjälkar

  • 1 färsk gös (ca 1,5 kg)

  • 1 msk flingsalt

  • 2 ekologiska citroner, skivade

  • nymald svartpeppar

  • olivolja

  • steksnöre, blötlagt

Dill- och wasabismör:

  • 1 kruka dill, fint skuren

  • 100 g smör, rumstempererat

  • 2 tsk wasabi

  • 1 tsk flingsalt

Till servering:

  • 900 g fast potatis

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till dill- och wasabismöret i en skål. Ställ åt sidan.
  2. Rensa fisken, skölj av och torka den. Skär några snitt i fiskens skinn. Gnid in den inuti och utanpå med salt.
  3. Fyll buken med 1/3 av citronen, rosmarinen och dillen.
  4. Lägg resten av rosmarinen, dillen och citronen utanpå fisken på båda sidor och bind ihop med snöre.
  5. Krydda med peppar och ringla över lite olja. Grilla gösen vid sidan av glöden 10 - 15 min per sida under lock tills innertemperaturen är 52°. (När ryggfenan lossnar lätt är gösen genomgrillad.)
  6. Servera med dill- och wasabismöret samt kokt potatis.
Smaklig måltid!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljarna är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus