Hoppa till huvudinnehållet
Grillad kyckling
Spara receptet

Örtgrillad kycklingfilé med het majssallad

90min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • ½ kruka rosmarin, plockade och finhackade blad

  • ½ kruka timjan, finhackad med stjälk och blad

  • ½ kruka oregano, finhackad med stjälk och blad

  • 4 vitlöksklyftor, skalade och tunt skivade

  • 1 dl olivolja

  • 600 g kycklingfilé

  • ½ citron, saften

  • 1 ½ tsk flingsalt

  • ½ tsk nymald svartpeppar

Majssallad:

  • 2 krukor plocksallat

  • 1 kruka mynta, plockade blad

  • 4 färska majskolvar eller ca 6 dl majskorn

  • 4 ekologiska citroner, skalade med kniv och skivade

  • 2 vitlöksklyftor, skalade och finhackade

  • 1 ½ tsk flingsalt

  • 1 rödlök, skalad och tunt skivad

  • 1-2 röda chili, urkärnade och tunt skivade

  • 4 msk olivolja

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Lägg örter och vitlök i en skål. Tillsätt olivoljan och blanda runt.
  2. Lägg ner kycklingfiléerna och pressa över citronen. Salta och peppra och vänd runt så att kycklingen är väl täckt med marinad. Låt marinera ca 20 min, gärna längre. Gör salladen under tiden.
  3. Ta bort bladen och trådarna från majskolvarna. Skär av majskornen och koka dem 6 - 8 min i saltat vatten i en kastrull.
  4. Häll av och spola majsen i kallt vatten. Blanda citronskivor, vitlök och salt i en skål. Tillsätt majsen och resten av ingredienserna.
  5. Grilla kycklingfiléerna över glöd eller i en grillpanna 10 - 15 min. Vänd dem efter halva tiden. Grilla tills kycklingen är väl genomstekt.
Smaklig spis!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljarna är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus