Ingredienser

4 portioner som tillbehör.

3 dl mathavre
500 g palsternacka eller persiljerot
1 kruka Krasse, skuren
1 kruka Svartkål, skuren
flingsalt
nymald svartpeppar

Körvelolja:
1 kruka Körvel, skuren med stam
4 msk olivolja
2 msk pressad citronsaft
3 msk kallt vatten
flingsalt
svartpeppar

Koka mathavren enligt anvisning på förpackningen. Låt den svalna. Skala palsternackan och skär den i 1 cm tjocka skivor på längden. Koka palsternackan i lättsaltat vatten ca 5 min tills den blir mjuk. Häll av vattnet och låt palsternackan svalna.

Mixa Körvel (spara ev några blad till dekoration), olja, citronsaft och vatten i en matberedare eller med stavmixer. Smaka av med salt och peppar. Blanda Körveloljan med mathavren. Fördela Krassen och Svartkålen på ett uppläggningsfat. Toppa med palsternackan. Lägg på större delen av mathavren och servera resten till. Strö över salt och krydda med peppar. Dekorera ev med Körvel.