Plocksallat med grillad biff och Myntadressing

Plocksallat med grillad biff och Myntadressing

Ingredienser

4 portioner

2 krukor Plocksallat
1 kruka färsk Mynta, strimlad
1 chili, urkärnad och strimlad
1/2 vitlöksklyfta,skalad och pressad
1 msk färskpressad limesaft
1 msk sesamolja
250g cocktailtomater
1 kg potatis, delade med skalet kvar
600 g biffrad
Salt
Peppar


Gör såhär

Salta och peppra biffraden och potatishalvorna. Grilla dem i 20 minuter runt om på alla sidor. När kött och potatis är klara, lägg tomaterna på grilleni ca 2-5 minuter.
Blanda mynta, chili, vitlök och limesaft med sesamolja och vänd ner dressingen i salladen precis när det är dags att äta.
Skiva köttet och toppa salladen med biffen, potatisen och tomaterna.
Salladen med myntadressingen är god till mycket annat t ex stekt/grillat lamm.