Ingredienser


4 portioner

1-2 krukor Krispsallat
4 mjukkokta ägg, skalade och delade
6 knipplökar, delade och grillade
2 stjälkar selleri, tunt skivade
100 g parmesanost, tunt hyvlad
2 msk grovhackade hasselnötter

Dill- och citronstompad Potatis:
500 g mjölig potatis, t ex Svegro Finpotatis
1 kruka Dill , hackad med stjälkarna
2 msk färskpressad citronsaft
3 msk olivolja och ½ tsk flingsalt

Chiliolja:
1 dl olivolja och 1-2 tsk chiliflakes
1 tsk mald gurkmeja
1 vitlöksklyfta, skalad och finhackad
½ tsk flingsalt

Koka potatisen i saltat vatten i en kastrull 15-20 min. Häll av potatisen och låt den ånga av. Blanda dill, citronsaft och olja. Skala och mosa potatisen grovt i en skål. Häll på citron- och dilloljan, salta och blanda ihop försiktigt. Rör ihop ingredienserna till chilioljan. Låt oljan stå och dra en stund. Lägg krispsallaten i fyra skålar och fördela potatisstomp, ägg, lök, selleri och parmesanost på sallaten. Ringla över chiliolja och strö över hasselnötter.