Hoppa till huvudinnehållet
Krämig musselsoppa
Spara receptet

Krämig musselsoppa med potatis, vitt vin och chili

40min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 1 kruka slätbladig persilja, plockade och grovt hackade blad
  • 1 kg mospotatis, skalad och tärnad
  • 3 vitlöksklyftor, skalade och tunt skivade
  • 2 msk mild olivolja + till servering
  • 1 ½ dl vitt vin
  • 2 tsk salt
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 liter vatten
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 kg färska blåmusslor
  • 2 askar krasse, grovt skuren
  • (spara ½ kruka till dekoration)

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Fräs vitlöken i oljan under omrörning i en stor kastrull.
  2. Tillsätt potatis, vin och salt. Rör om ordentligt och blanda ner persilja, crème fraiche, vatten och chiliflakes.
  3. Låt koka upp och koka sedan på svag värme ca 15 min under lock tills potatisen är mjuk.
  4. Förbered musslorna under tiden soppan kokar: Skrubba och rengör dem i kallt vatten. Knacka försiktigt musslor som är öppna mot köksbänken. Släng de som inte sluter sig, likaså trasiga musslor.
  5. Tillsätt musslorna i soppan och koka under lock tills de öppnat sig, 3-5 min. Släng de som inte öppnat sig.
  6. Blanda ner krassen i soppan. Servera soppan i djupa tallrikar och dekorera med krasse. Ringla över lite olja.
Smaklig måltid!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljarna är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus