Hoppa till huvudinnehållet
Pastasallad med lax
Spara receptet

Ljummen pastasallad med halstrad lax, körvelpesto och valnötter

40min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 300 g pasta, t ex rigatoni

  • 200 g färska haricots verts

  • 600 g skinn- och benfri laxfilé

  • olja till stekning
  • salt
  • nymald svartpeppar

  • 100g svart- eller grönkål

Pesto:

  • 1 kruka körvel
  • ½ dl valnötter

  • 1 vitlöksklyfta

  • ½ tsk salt

  • 100g babyspenat

  • 50 g parmesanost

  • 2 msk färskpressad citronsaft

  • 4 msk olivolja

  • nymald svartpeppar

Till dekoration:

  • ev 1 dl valnötter

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Stöt valnötterna till peston i en stor mortel till en smet.
  2. Skala vitlöksklyftan.
  3. Tillsätt vitlök och salt och mortla samman.
  4. Skär av det mesta av stjälkarna på svartkålen.
  5. Skär av den nedersta dela av stjälkarna på körveln.
  6. Riv osten.
  7. Blanda ner svart- eller grönkål med Körvel och fortsätt att mortla.
  8. Tillsätt osten och citronsaften och mortla samman.
  9. Rör ner oljan.
  10. Smaka av med peppar och eventuellt mer salt. Eller kör allt i mixer och droppa i oljan.
  11. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen och haricots vertsen ca 3 min i lättsaltat vatten i en kastrull.
  12. Skär laxen i ca 3×3 cm stora tärningar.
  13. Stek laxen runt om i olja i en stor stekpanna på hög värme ca 3 min så att laxen får fin färg och är genomstekt.
  14. Krydda med salt och peppar.
  15. Blanda pastan med peston.
  16. Skär av den nedersta delen av stjälkarna på krassen.
  17. Vänd ihop pastan med haricots verts och babyspenat.
  18. Lägg upp pastan och toppa med laxen.
  19. Dekorera med hackade valnötter.
Har du testat receptet än?

Betygsätt receptet

Grönkål- och morotssallad med rostade pinjenötter

SVÄNG IHOP EN SALLAD

Det finns nästan inget som överträffar en riktigt god sallad. Den är mångsidig och hälsosam och går att variera i oändlighet med olika ingredienser och dressingar. En sallad kan vara en lätt måltid på en varm sommardag eller en matig rätt på vintern. Den kan vara sidekick eller huvudnummer och passar både till lunch och till middag.

Till våra tips
Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus