Ingredienser

4 portioner

Potatissallad:
1 kg Sparris finpotatis, ugnsrostad
2 st broccoli
2 rödlökar, klyftade
8 chili serrano, delade och urkärnade (eller röd chili)
200 g cashewnötter
1 kruka citrontimjan
150 g gröna oliver

Tahinadipp:
2 dl tahina
1 dl vatten
3 msk färskpressad citronjuice
2 vitlöksklyftor, finhackade
Salt och vitpeppar

Myntayoghurt:
1 gurka, skalad och riven
1 vitlöksklyfta
1 tsk salt
2 dl matlagningsyoghurt
1 msk färsk mynta, hackad

Potatissalladen:
Blanda ihop och smaka av med salt och olivolja.

Tahinadipp:
Blanda vitlöken och citronjuicen. Rör ihop ingredienserna till en sås.

Myntatoghurt:
Skala och riv gurkan grovt. Lägg strimlorna i en sil och salta. Låt stå några minuter och pressa sedan ur vätskan. Blanda gurkan och myntan med matyoghurt och pressa i vitlök.