Ingredienser

4 portioner som förrätt eller som tillbehör

1-2 krukor Tatsoi
500 g färsk grön sparris, ev skalad för vacker färg
150 g färska sockerärtor
250 g små fina ärtor
1 knippe rädisor

Örtsmör
1 kruka Dragon, plockade och skurna blad (spara lite hela blad till dekoration)
1 kruka Gräslök, fint skuren (spara lite till dekoration)
½ kruka Dill, plockad och fint skuren (spara lite till dekoration)
125 g smör, rumstempererat
1 msk gula senapsfrön, rostade och grovt mortlade
1 krm salt

Rör ihop smör och senapsfrön till örtsmöret i en skål. Tillsätt örterna och salt. Bryt av den nedre delen på sparrisen och släng den. Koka sparrisen i rikligt med lättsaltat vatten i en stor och vid kastrull 2-3 min. Tillsätt sockerärtor, ärtor och tatsoi och koka med den sista minuten. Häll av vattnet och lägg upp de varma primörerna samt rädisor på ett vackert fat. Dekorera med örter och servera med örtsmöret som förrätt, till grillat eller som del av en buffé.

Tips! Örtsmör kan varieras på en mängd olika sätt med olika färska örter och torra kryddor.