Ingredienser

4 portioner
 
200 g puylinser
500 g blandade betor, röd- polka- och gulbetor
½ msk hackad Rosmarin + kvistar till dekoration
4 msk flytande honung
200 g physalis, delade
200 g prästost, skuren i tärningar
1 kruka Kaskadsallat, grovt skuren
1 kruka Krasse
1 kruka Röd Mangold
 
Körvel- och senapsdressing:
1 vitlöksklyfta, skalad och riven
½ tsk flingsalt
1 msk rödvinsvinäger
1 msk fransk senap
1 äggula
1 dl rapsolja
nymald svartpeppar
1 kruka Körvel, finhackad

Koka linserna enligt anvisning på förpackningen. Häll av och låt linserna svalna. Skala och skär betorna i tunna skivor, gärna med mandolin. Rör ner Rosmarinen i honungen. Ställ åt sidan. Vispa samman vitlök, salt, rödvinsvinäger och senap till dressingen i en skål. Tillsätt äggulan och droppa i oljan under vispning så att dressingen inte spricker. Häll i 1 msk kallt vatten om den blir för tjock. Smaka av med peppar och rör ner Körveln.

Fördela alla ingredienser till salladen i fyra skålar. Häll dressingen över linserna och ringla rosmarinhonungen över osten. Krydda med lite peppar och dekorera med Rosmarin.

Tips! Rosmarinhonungen passar väldigt bra till all sorts ost.