Ingredienser


ca 25 st

Rosmarin- och chiakrispknäcke:
1 kruka Rosmarin, finhackade blad
½ dl chiafrön
½ dl solrosfrön
½ dl pumpafrön
3 msk sesamfrön
3 msk linfrön
2 dl vatten
1 dl bovetemjöl
2 msk olivolja
1 tsk flingsalt

Avokado- och jordnötstopping:
1 vitlöksklyfta, skalad och pressad
1 ½ tsk flingsalt
1 ½ tsk färskpressad citronsaft
7 ½ msk vatten
¾ dl jordnötssmör
1 ½ tsk flytande honung
3 krukor Dill, hackade
3 krm nymald svartpeppar
3 avokado, delade och skalade

Blanda alla ingredienser till knäcket i en bunke. Låt smeten stå i 30 min så att den tjocknar. Sätt ugnen på 150°. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt, ca 30 x 40 cm. Bred ut smeten tunt och jämnt över papperet. Skär ett rutmönster i smeten med en kniv, ca 25 stycken. Grädda i mitten av ugnen ca 60 min tills brödet har fått en gyllenbrun färg. Flytta över knäckebrödet med pappret till ett galler och låt det svalna. Dela i bitar. Blanda vitlök, salt och citronsaft till toppingen i en skål. Tillsätt vatten och jordnötssmör och vispa ihop. Rör ner honung, dill och peppar. Lägg i avokadon och mosa ihop till en jämn röra. Servera avokado- och jordnötstoppingen på chiakrispknäcket.