fbpx

Ingredienser

25 g jäst
1/2 l ljummet vatten
1 l special vetemjöl
1/2 msk salt
1 kruka Rosmarin
1/2 dl olivolja
1/2 msk flingsalt
1 dl svarta oliver

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda jästen med lite av vattnet så att den lösersig. Blanda därefter ner resterande vatten, mjöl och salt. Arbeta degenpå hög hastighet i degblandare ca 10-15 minuter. Täck bunken meden bakduk och låt jäsa i ca 1 timme. Smörj en långpannamed olivolja. Kavla ut degen, ca 2 cm tjock, på mjölat underlag ochlägg i långpanna. Strö rosmarinkvistar över, ringla överolivolja och tryck ner i bröddegen. Strö över flingsalt och dekoreramed oliver. Låt jäsa ytterligare ca 20 minuter. Grädda mitt iugnen ca 15-20 minuter tills brödet fått fin färg.