Ingredienser

600 g. kycklinglår, skurna i bitar

1-2 krukor färsk rosmarin
Salt & peppar

1 kg. Ekologisk Finpotatis eller Kokpotatis

Chimichurri:
1 dl vatten
1 msk havssalt
1 hel vitlök, skala alla klyftor och finhacka dem
1 kruka färsk persilja, hackad
1 kruka färsk oregano, hackad
1 kruka basilika, hackad
2 färska röda chili, hackade
50 ml vitvinsvinäger
125 ml olivolja

Salta och peppra kycklingen och trä kycklingbitarna på rosmarinspett. Grilla spetten runt om i ca 20 min. Koka upp saltat vattnet och lägg i potatisarna. Låt koka upp och sjud sedan på medelvärme i ca 20 minuter. Pröva med en sticka så att potatisen är genomkokt och känns mjuk.

Chimichurri:
Koka upp vattnet med salt och rör om tills saltet löst sig. Tag av från plattan och låt svalna. Blanda den finhackade vitlöken med örterna, chilin, vitvinsvinäger med det salta vattnet. Häll i olivoljan långsamt under omrörning. Chimichurrisåsen blir bäst om man gör den en dag i förväg och håller sedan i 2 – 3 veckor.