Ingredienser


4 portioner

2 förp matjessill (à 200 g)
½ kruka Dill, finhackad
1 ½ msk ättiksprit (12%)
2 msk olivolja
3 msk strösocker
4 msk torr sherry
2 msk matjessillspad
1 krm salt
6 svartpepparkorn, krossade
2/3 dl tomatpuré

Till servering:
900 g fast potatis, t ex Svegro Finpotatis
½ kruka Dill
1 kruka Gräslök, fint skuren
gräddfil
hårt bröd

Häll av och spar 2 msk av spadet från matjessillen. Skär sillen i bitar. Rör ihop dill, ättika, olja, socker, sherry, sillspad, salt och peppar i en skål. Rör tills sockret har löst sig. Rör i tomatpurén. Blanda ner sillen och låt stå i kyl 1 dygn. Koka potatisen med dillen i saltat vatten i en kastrull på svag värme 15-20 min. Häll av potatisen och låt den ånga av. Servera sillen med potatisen, gräslök, gräddfil och hårt bröd.