Hoppa till huvudinnehållet
Hemmagjord dipp
Spara receptet

Sparris med yoghurtdipp

15min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 1 kruka dill
  • 1⁄2 kruka gräslök
  • 250 g färsk grön sparris
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 2 msk olivolja
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • 1–2 tsk chiliflakes
  • 1 kruka sallat
  • 1 knippe rädisor
  • 100 g gröna oliver

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Bryt av den nedersta delen på sparrisen.
  2. Koka sparrisen 2–3 min i saltat vatten.
  3. Låt sparrisen rinna av.
  4. Hacka dill och gräslök.
  5. Smeta ut yoghurt på halva tallriken.
  6. Ringla över lite olivolja, salta, peppra och strö över chiliflakes.
  7. Lägg ut sallatsblad och delad sparris på den andra halvan av tallriken.
  8. Dekorera med dill och gräslök.
  9. Servera med rädisor och oliver.
Hoppas det smakar!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus