Stuvad sallat med Gräslök och stekt biff

Stuvad sallat med Gräslök och stekt biff

Ingredienser

Stuvning:

8 blad Plocksallat

1 dl crème fraiche

3 dl vispgrädde

1 kruka Gräslök, finskuren

Salt

 

Stekt biff:

600 g hängmörad biff, i bit

Flingsalt

Nymald svartpeppar

1 msk klarat (skirat) smör eller matolja


Gör såhär

Sätt ugnen på 100°. Krydda biffen med salt och peppar. Hetta upp en panna och lägg i fettet, bryn biffen runt om. Lägg den sedan i en ugnssäker form och baka färdigt i mitten av ugnen till en innertemperatur på 52°. Låt biffen vila ca 10 min innan den skärs upp i skivor. Strimla sallaten. Koka ihop crème fraiche och grädde i en kastrull tills ca 2 1⁄2 dl återstår. Tillsätt sallat och Gräslök. Smaka av med salt och servera till den stekta biffen.

Tips: För mindre rött kött tillaga till 56° innertemperatur.

Recept av Thomas Sjögren, Årets kock 2015.