Ingredienser


4 portioner

1 förp 5-minuterssill (420 g)
1 ½ dl gräddfil
1 ½ dl majonnäs
4 msk riven färsk pepparrot
1 kruka Mejram, finhackad (spara några blad till dekoration)
1 kruka Gräslök, fint skuren
flingsalt
nymald svartpeppar

Till servering:
900 g fast potatis, t ex Svegro Finpotatis
1 kruka Dill
hårt bröd

Häll av spadet från sillfiléerna och skär dem i bitar. Rör ihop gräddfil, majonnäs, pepparrot, mejram och gräslök i en skål. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner sillen och låt stå i kyl minst 1 tim. Koka potatisen med dillen i saltat vatten i en kastrull på svag värme 15-20 min. Häll av potatisen och låt den ånga av. Dekorera sillen med mejramsblad och servera med potatisen och hårt bröd.