Ingredienser

4-6 portioner

1 gul lök, skalad och hackad
1 Morot, skalad och fint tärnad
100 g rotselleri, skalad och fint tärnad
2 vitlöksklyftor, skalade och tunt skivade
2 msk + 2 msk + 3 msk olivolja
500 g nötfärs
500 g tomater, skurna i tärningar
2-3 tsk chiliflakes
1 kruka Mejram, finhackad med stjälk och blad
2 dl vatten
400 g spagetti
flingsalt
100 g Västerbottensost, riven
1 kruka Svensk Rucola

Till servering:
grönsallad

Fräs lök, morot, rotselleri och vitlök i 2 msk olivolja i en stor stekpanna på medelvärme tills löken blivit mjuk utan att få färg. Ta upp rotfrukterna och lägg åt sidan. Bryn färsen i 2 msk olivolja i stekpannan under omrörning tills den fått färg.

Tillsätt de frästa rotfrukterna, tomater, chiliflakes, mejram och vatten. Rör om och låt koka på medelvärme 20 – 30 min. Kokar köttfärssåsen torr häll på mer vatten. Koka spagettin under tiden enligt anvisning på förpackningen.

Smaka av köttfärssåsen med salt. Blanda köttfärssåsen med den nykokta spagettin, 3 msk olivolja, ost och rucola.

Servera med en grönsallad.