Hoppa till huvudinnehållet
Spagetti och köttfärssås
Spara receptet

Svegros godaste spagetti och köttfärssås

45min
4-6 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 1 kruka mejram
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 100 g rotselleri
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk + 2 msk + 3 msk olivolja
  • 500 g nötfärs
  • 500 g tomater
  • 2-3 tsk chiliflakes
  • 2 dl vatten
  • 400 g spagetti
  • flingsalt
  • 100 g lagrad svensk hårdost
  • 65 g rucola

Till servering:

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Skala och hacka löken.
  2. Skala och tärna moroten och selleri.
  3. Skala och skiva vitlöksklyftorna tunt.
  4. Fräs lök, morot, rotselleri och vitlök i 2 msk olivolja i en stor stekpanna på medelvärme tills löken blivit mjuk utan att få färg.
  5. Ta upp rotfrukterna och lägg åt sidan.
  6. Hacka tomaterna.
  7. Finhacka mejram med stjälk och blad.
  8. Bryn färsen i 2 msk olivolja i stekpannan under omrörning tills den fått färg.
  9. Tillsätt de frästa rotfrukterna, tomater, chiliflakes, mejram och vatten.
  10. Rör om och låt koka på medelvärme 20 - 30 min.
  11. Kokar köttfärssåsen torr häll på mer vatten.
  12. Koka spagettin under tiden enligt anvisning på förpackningen.
  13. Smaka av köttfärssåsen med salt.
  14. Blanda köttfärssåsen med den nykokta spagettin, 3 msk olivolja, ost och rucola.
  15. Servera med en grönsallad.
Fantastiskt gott!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus