Ingredienser

4 portioner (2 tortillor)

500 g Svegro Gratängpotatis, skalad och tärnad
400 g torskfilé, skuren i 1 cm tjocka skivor
½ tsk + 1 tsk salt
1 ½ dl + 1 msk + 1 msk olivolja
½ gul lök, skalad och tunt skivad
6 ägg
2 krm nymald svartpeppar
1 kruka Gräslök, fint skuren
grönsallad till servering

Lägg torsken på en tallrik och strö över 1⁄2 tsk salt. Låt rimma ca 20 min. Hetta upp 1 1⁄2 dl olja i en stekpanna. När oljan är varm lägg i potatis, lök och 1 tsk salt. Stek på medelvärme 15-20 min tills potatisen är mjuk utan att den får färg, rör om då och då. Mosa potatisen lätt mot slutet så att nästan all olja sugs in. Tillsätt sken och stek ytterligare i 5 min, rör försiktigt. Knäck äggen i en skål, krydda med peppar och vispa runt lätt med en gaffel. Häll i potatis- och torskröran och vänd runt ordentligt. Blanda ner gräslöken. Hetta upp stekpannan med 1 msk olja och häll tillbaka hälften av potatis- och torskröran. Bred ut röran och låt steka i 1 min utan att röra om (tortillan ska vara lite rinnig i mitten). Vik den dubbel och låt den vila över värmen ca 20 sek. Stjälp upp tortillan på ett fat. Stek resten av smeten i 1 msk olja. Servera till en grönsallad.