Hoppa till huvudinnehållet
Tortilla med rimmad torsk
Spara receptet

Tortilla med rimmad torsk

50min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 1 kruka gräslök, fint skuren
  • 500 g gratängpotatis, skalad och tärnad
  • 400 g torskfilé, skuren i 1 cm tjocka skivor
  • 1⁄2 tsk + 1 tsk salt
  • 1 1⁄2 dl + 1 msk + 1 msk olivolja
  • 1⁄2 gul lök, skalad och tunt skivad
  • 6 ägg
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • grönsallad till servering

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Lägg torsken på en tallrik och strö över 1⁄2 tsk salt. Låt rimma ca 20 min.
  2. Hetta upp 1 1⁄2 dl olja i en stekpanna. När oljan är varm lägg i potatis, lök och 1 tsk salt. Stek på medelvärme 15–20 min tills potatisen är mjuk utan att den får färg, rör om då och då.
  3. Mosa potatisen lätt mot slutet så att nästan all olja sugs in.
  4. Tillsätt sken och stek ytterligare i 5 min, rör försiktigt. Knäck äggen i en skål, krydda med peppar och vispa runt lätt med en gaffel.
  5. Häll i potatis- och torskröran och vänd runt ordentligt. Blanda ner gräslöken. Hetta upp stekpannan med 1 msk olja och häll tillbaka hälften av potatis- och torskröran.
  6. Bred ut röran och låt steka i 1 min utan att röra om (tortillan ska vara lite rinnig i mitten).
  7. Vik den dubbel och låt den vila över värmen ca 20 sek.
  8. Stjälp upp tortillan på ett fat. Stek resten av smeten i 1 msk olja. Servera till en grönsallad.
Smaklig spis!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljarna är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus