Ingredienser

4 portioner som tillbehör

1 kruka Krispsallat, delad i bitar
1 kruka Mynta, plockade blad
1 kruka Bladpersilja, plockade och grovt skurna blad
3 msk färsk Timjan, plockad och skuren
½ rödlök, skalad och strimlad
300 g körsbär, delade och urkärnade
1 msk färskpressad citronsaft
3 msk olivolja
½ tsk flingsalt
2 krm nymald svartpeppar
3 msk rostade solrosfrön

Blanda krispsallaten med mynta, persilja, timjan, lök och körsbär i en serveringsskål. Blanda citronsaft, olja, salt och peppar. Blanda det med körsbärssalladen vid servering. Strö över solrosfrön. Salladen passar jättebra till grillat eller som del av en buffé.

Tips! Alla typer av stenfrukter är goda i denna sallad, t ex plommon, persikor, nektariner och aprikoser. De färska örterna går att variera i precis vilken smakkombination man vill.