Hoppa till huvudinnehållet
Spara receptet

Wrap med quinoasallad och grönärts-tahini

35min
6 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 6 tortillabröd, stora

Tatsoi- och quinoasallad:

  • 1 kruka plocksallat
  • 1 kruka gräslök, fint skuren
  • 2 dl vit quinoa

  • 1 kruka kaskadsallat

  • 2 ekologiska morötter, skalade och grovrivna

  • 2 msk olivolja

  • 1 msk färskpressad citronsaft

  • Flingsalt

  • Nymald svartpeppar

Grönärts-tahini:

  • 1 kruka grönmynta, bladen
  • 1 vitlöksklyfta, skalad och

  • finhackad

  • 3 msk färskpressad citronsaft

  • 1⁄2 dl vatten

  • 1 krm flingsalt

  • 1 dl tahini (sesampasta)
    nymald vitpeppar

  • 200 g frysta gröna ärtor, tinade

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen. Låt kallna.
  2. Skär av det mesta av stjälkarna på svartkålen och skär resten av svartkålen grovt. Skär Krispsallaten grovt.
  3. Blanda quinoa, svartkål, krispsallat, morötter, gräslök, olja och citronsaft i en bunke. Smaka av med salt och peppar.
  4. Blanda vitlök, citronsaft, vatten och salt till grönärts-tahinin. Vispa ihop blandningen med tahinin. Smaka av med peppar och eventuellt lite mer salt.
  5. Mixa ärtorna med myntan och blanda det med tahiniröran.
  6. Lägg ut tortillabröden och pensla med lite vatten.
  7. Lägg en klick röra 2/3 ner på mitten av tortillabrödet och toppa med quinosalladen. Vik ihop och servera.
Smaklig spis!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljarna är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus