fbpx
Zombiefingrar

Zombiefingrar

Ingredienser

Ca 15 st

1 ½ dl vetemjöl
1 ½ dl riven Västerbottensost
1 dl Svegro Örtpesto Basilika
1 msk kallt vatten
15 skalade mandlar
några matskedar färdig pastasås


Gör såhär

Hur läskiga?! Peston ger en perfekt zombiegrön färg åt fingrarna som får ytterligare smakskjuts av Västerbottensost. Perfekt tilltugg på halloweenfesten!

Blanda vetemjöl, riven ost och pesto i en skål. Krama ihop till en smidig deg. Låt den vila i kylen i 10 minuter. Ta ut och rulla till avlånga fingrar, ca 1 cm tjocka 0ch 7–8 cm långa. Tryck fast en skalad mandel i ena ände som nagel, och skär några streck över mitten som knogar. Låt fingrarna vila i kylen i 30 minuter. Värm ugnen till 200 grader, lägg fingrarna på bakplåtspappersklädd plåt och grädda mitt i ugnen i ca 12–13 minuter. Låt fingrarna svalna lite och doppa den ”avskurna” änden i lite pastasås för en blodig touch!