Ingredienser


ca 12 st

185 g osaltat smör, smält
6 äggvitor
225 g florsocker
75 g vetemjöl
125 g mandel, skalad och mald
3 msk basilika, hackad
1 apelsin, finrivet skal och 2 msk saft
2 msk florsocker för dekoration

Sätt ugnen på 200 grader.
Pensla muffinsformarna med det smälta smöret och ställ det resterande smöret till att svalna.
Vispa äggvitorna lätt, sikta i florsockret och vetemjölet. Tillsätt mandeln, apelsinskalet och häll i saften. Häll i smöret och vispa ihop till en jämn smet. Fyll muffinsformarna och grädda 20-22 minuter tills muffinsarna har rest sig och är gyllenbruna runt kanterna. Låt dom svalna ca. 5 minuter i formarna, dra en vass kniv runt kanterna så att dom lossnar. Sikta över lite florsocker och dekorera med färsk basilika.