Hoppa till huvudinnehållet
Sockerkaka med jordgubbar
Spara receptet

Grillad sockerkaka med jordgubbssalsa

Vad kan bli mer sommar än jordgubbar, sockerkaka och färsk grädde? Längre ner på sidan hittar du en film när Petra från Hela Sverige bakar bjuder på kaka när hon besökte Svegros växthus.
60min
6 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

Sockerkaka ingredienser:

  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl mjölk
  • 50 g smör

Jordgubbssalsa ingredienser:

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj och bröa en sockerkaksform.
  3. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
  4. Blanda ned mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
  5. Smält smöret och häll i mjölken.
  6. Häll mjölkblandningen i sockerblandningen och rör om.
  7. Vispa ned mjölblandningen i smeten.
  8. Häll i formen.
  9. Grädda sockerkakan i ugnen i 30 minuter.
  10. Låt svalna.
  11. Hacka jordgubbar i mindre bitar.
  12. Rör ned rörsockret med jordgubbarna.
  13. Hacka mynta och koriander.
  14. Blanda det med jordgubbarna.
  15. Skär upp sockerkakan.
  16. Lägg sockerkakan på grillen tills den får färg. Har du inte tillgång till grill så går det lika bra med en grillpanna på spisen för att få härligt färg och fras på sockerkakan.
  17. Vispa grädde.
  18. Servera sockerkakan på fat med jordgubbssalsa och vispgrädde.

Betygsätt receptet

PETRA BJUDER PÅ GRILLAD SOCKERKAKA

Se hur Petra Eriksson från Hela Sverige Bakar tillagar jordgubbssalsa och bjuder på grillad sockerkaka. Receptet hittar du högst upp på sidan.

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus