Ingredienser

4 portioner

600 g strömmingsfiléer
2 msk vinäger
1 msk hel kummin
1 tsk salt
2 krm nymald vitpeppar
1 kruka Basilika, hackade blad (spara lite tilll dekoration)
1 kruka Krusbladig persilja, hackad
2 dl vispgrädde
½ dl tomatpuré

Till servering:
900 g fast potatis, t ex Svegro Finpotatis
1 kruka Dill
hårt bröd

Sätt ugnen på 200°. Klipp bort ryggfenan på strömmingsfiléerna. Rör ihop vinäger, kummin, salt och peppar i en bunke. Lägg ner strömmingsfiléerna i bunken och vänd runt försiktigt. Blanda basilika, persilja, grädde och tomatpuré i en annan bunke. Blanda gräddblandningen med strömmingsfiléerna. Rulla filéerna med skinnsidan utåt och lägg dem tätt i en ugnssäker form. Häll på resten av såsen. Tillaga i mitten av ugnen 20-25 min tills strömmingen är klar. Koka under tiden potatisen med dillen i saltat vatten i en kastrull på svag värme 15-20 min. Häll av potatisen och låt den ånga av. Dekorera strömmingen med basilikablad. Servera med potatisen och hårt bröd.