Hoppa till huvudinnehållet
Heta räkor med vitlök och saltrostad potatis
Spara receptet

Vitlöksräkor med saltrostad potatis

40min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 1 kruka persilja
  • 600 g skalade räkor (ca 1,2 kg med skal)
  • 3 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 röd chili
  • 1 msk olivolja
  • 100 g smör

Saltrostad potatis:

  • 600 g potatis
  • 2 msk olja
  • 1 msk flingsalt

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Lägg potatisen i en ugnssäker form. Ringla över oljan och strö över flingsalt, blanda runt. Rosta potatisen i mitten av ugnen ca 30 min.
  3. Skala under tiden räkorna och lägg dem i en ugnssäker form. Blanda i vitlök, chili och olja. Hyvla över smör så att det täcker alla räkor. Så här långt kan man förbereda räkorna innan gästerna kommer och ställa i kylen.
  4. När potatisen är klar ta ut den och höj ugnsvärmen till 250°.
  5. Gratinera räkorna i mitten av ugnen ca 10 min. Ta ut räkorna och klipp rikligt med persilja över dem. Servera räkorna med de saltrostade potatisarna.
Lycka till!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus