Hoppa till huvudinnehållet
Lammburgare i pitabröd
Spara receptet

Hembakat pitabröd

120min
10 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 10 stycken

  • 1 dl kallt vatten

  • 2 pkt torrjäst (à 12 g)

  • 1 tsk socker

  • 8 ½ dl vetemjöl (510 g)

  • 1 tsk salt

  • 3 ½ dl ljummet vatten

  • 2 msk olivolja

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Blanda 1 dl vatten med jäst och socker i en bunke. Låt stå i 10 min tills det börja skumma.
  2. Placera mjölet med saltet på ett bakbord och gör en krater i mitten.
  3. Tillsätt jästvattnet och det resterande ljumma vattnet i mjölkratern och blanda väl.
  4. Arbeta degen 10 min för hand eller 5 min i bakmaskin tills den är elastisk.
  5. Häll olivoljan i en bunke.
  6. Lägg i degen och vänd runt så att all deg är täckt med olivolja.
  7. Täck med plastfolie och ställ på varmt ställe.
  8. Jäs ca 1 ½ tim tills degen har blivit dubbelt så stor.
  9. Sätt ugnen på 240°.
  10. Tag upp och arbeta ihop den lite kladdiga degen.
  11. Gör en rulle av degen.
  12. Dela rullen i 10 jämnstora bitar och rulla till bullar med lätt mjölade händer.
  13. Kavla ut varje bulle till en ca ½ cm tjock platta, ca 12 cm i diameter.
  14. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
  15. Placera bullarna på mjölat bakbord och täck med bakduk.
  16. Låt jäsa ytterligare 10 min.
  17. Grädda i mitten av ugnen 5-10 min tills de blir gyllene på ovansidan.
  18. Lägg pitabröden på ett galler och täck med bakduk.
Hoppas det smakar!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus