Ingredienser

4 portioner

1 kg kokta havskräftor
4-5 msk olivolja
1 kruka Gräslök, fint skuren
1 tsk flingsalt

Tomat- och rödlökssalsa:
½ rödlök, finhackad
1 kruka Slätbladig persilja, plockad och finhackad
2 tomater, delade, urkärnade och finhackade
3 msk olivolja
½ dl rödvinsvinäger
flingsalt
nymald svartpeppar

Sätt ugnen på grill, 250°. Dela stjärten längs med på kräftorna och lägg dem på ett stort ugnssäkert fat. Blanda olja och gräslök och fördela på kräftorna. Strö över salt. Gratinera högt upp i ugnen 2-3 min. Blanda lök, persilja och tomater i en skål. Häll på olja och vinäger och rör ihop. Smaka av med salt och peppar. Servera tomat- och rödlökssalsan med de nygratinerade havskräftorna.